>

طراحی سایت تک صفحه ای چیست؟ + کاربردها و اصول طراحی

طراحی سایت تک صفحه ای

طراحی سایت تک صفحه ای چیست؟

طراحی سایت تک صفحه ای (One page website یا Single page) به دلیل طراحی آسان و صرفه‌جویی در زمان و هزینه به عنوان پرطرفدارترین روش‌های طراحی سایت شناخته می‌شود. وب سایت‌های تک صفحه‌ای تنها از یک صفحه تشکیل می‌شوند و صفحات دیگری مانند (تماس با ما) (درباره‌ما) (دسته بندی) ندارد. این نوع طراحی صفحه بسیار آسان‌تر و راحت‌تر از وب سایت‌های چند صفحه‌ایی است.

طراحی سایت تک صفحه‌ای (مینی سایت) به وبسایت‌هایی گفته‌می‌شود که فقط از یک صفحه html تشکیل می‌شود و برخلاف سایت‌های چند صفحه‌ایی دارای لینک‌های داخلی به صفحات دیگر مانند (خدمات) (مقالات) (ارتباط با ما) و… نیستند. تمامی محتوا در همان تک صفحه بارگذاری می‌شود و صفحه دیگری وجود ندارد. کاربران با اسکرول کردن صفحه می‌توانند به محتویات صفحه دسترسی پیدا کرده و اطلاعات موردنیاز خود را دریافت نمایند.

هدف اصلی طراحی سایت تک صفحه‌ای حذف بخش‌های غیرضروری در بخش رابط کاربری سایت و ارائه اطلاعات مفید به کاربران است. توجه بازدیدکنندگان به محتواهای مهم سایت است و محتواها و صفحات دیگر موجب حواس پرتی یا سردرگمی نخواهند شد. به همین دلیل است که برای طراحی لندینگ پیج معرفی کسب و کارها و یا محصولات از سایت تک صفحه‌ای استفاده می‌شود. در ادامه با پارسینه وب همراه باشید.

تفاوت طراحی سایت تک صفحه ای با چند صفحه ای

طراحی سایت تک صفحه‌ای همانطور که از اسمش مشخص است یک صفحه دارند و تمام محتویات و اطلاعات در همان صفحه است و کاربر با کلیک روی لینک‌های قرارداده شده به اطلاعات دسترسی پیدا میکند، اما طراحی سایت چند صفحه‌ایی از چند صفحه و بخش‌های مختلف که دارای منو است، تشکیل شده‌است. این 2 نوع روش طراحی سایت بستگی به پروژه طراحی سایتی که میخواهید انجام‌دهید دارد. وب سایت‌های چند صفحه‌ای به دلیل بارگزاری اطلاعات بیشتر سرعت پایین‌تری نسبت به وب سایت تک صفحه‌ای دارد.

تفاوت طراحی سایت تک صفحه‌ای با چند صفحه‌ای:

  • در سایت چند صفحه‌ای حجم محتوای موجود بسیار بالاتر از سایت تک صفحه‌ای است.
  • سایت‌های چند صفحه‌ای نسبت به سایت‌های تک صفحه‌ای دارای سطوح مختلفی از رابط کاربری هستند.
  • ساختار و سئو سایت چند صفحه‌ای بسیار پیچیده‌تر از سایت‌ تک صفحه‌ای است.
  • وب سایت‌های چند صفحه‌ای کامل‌تر و مهم‌تر از سایت‌های تک صفحه‌ای هستند.

تفاوت طراحی سایت تک صفحه ای با چند صفحه ای

در چه مواردی از سایت های تک صفحه ای استفاده می‌کنیم؟

طراحی سایت تک صفحه ای یکی از روش‌های متداول و پرطرفدار طراحی سایت است. اما تمامی وب سایت‌ها نمیتوانند به این روش باشند و وجود صفحات دیگر الزامی است. کاربردهای سایت تک صفحه‌ای در موارد زیر مورداستفاده قرار می‌گیرد:

  • برگزاری رویدادهای مهم

طراحی سایت تک صفحه ای گزینه مناسبی برای اطلاع رسانی از برگزاری یک رویداد همچون کنفرانس است که می‌تواند تمامی اطلاعات مربوط به آن را در یک صفحه قراردهد. اطلاعاتی همچون موضوع گردهمایی، زمان و مکان برگزاری، شرایط و نحوه ثبت نام، حضور مهمانان ویژه، سوالات پرتکرار همگی در یک صفحه قرار می‌گیرند و اطلاعات کاملی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

  • معرفی محصول

طراحی سایت تک صفحه ای برای معرفی محصولات به ویژه محصولات جدید نیز رویکردی رایج است که توسط اکثر کسب و کارها مورد استفاده قرار می‌گیرد. با طراحی وب سایت یک صفحه‌ای می‌توانید تمامی ویژگی‌های محصول جدید خود را با شرح جزئیات و درج تصاویر مختلف از آن به کاربران معرفی کرده و یا حتی از آن به عنوان بروشور آنلاین نیز استفاده کنید. از آنجایی که سرعت بارگذاری وب سایت‌های تک صفحه‌ای بالا است، تمامی اطلاعات موردنیاز خیلی سریع در دسترس کاربران قرار خواهند گرفت و در انتهای آن نیز می‌توانید دکمه CTA (دعوت به عمل) جهت خرید محصول را قرار دهید.

تحقیقات انجام شده نیز نشان می‌دهند که طراحی سایت یک صفحه ای جهت معرفی محصول موجب افزایش نرخ تبدیل و در نهایت میزان فروش خواهد شد. از طرف دیگر نیز طراحی مینی سایت به دلیل سازگاری و نمایش عالی در موبایل موجب ایجاد تجربه کاربری مطلوب برای بازدیدکنندگان می‌شود و این موضوع نیز تاثیر چشمگیری بر افزایش میزان بازدهی سایت خواهد داشت.

  • رزومه کاری

تمامی افراد شاغل جهت معرفی روزومه یا سوابق شغلی خود به طراحی یک سایت تک صفحه ای احتیاج دارند تا از طریق آن بتوانند اطلاعات کاملی را درباره پیشینه کاری خود به مخاطبان انتقال دهند. شما همچنین می‌توانید علاوه بر رزومه، نمونه کارهایتان را نیز در سایت تک صفحه ای قرار دهید و به صورت حرفه‌ای خود را به افراد دیگر معرفی نمایید.

  • لندینگ پیج

سایت تک صفحه ای برای طراحی لندینگ پیج یا صفحات فرود نیز بسیار مناسب است. لندینگ پیج یا صفحه فرود یک صفحه مستقل است که به طور ویژه برای تبلیغات و یا کمپین‌های بازاریابی دیجیتالی طراحی و ساخته می‌شود. در واقع کاربران پیش از ورود به وب سایت اصلی و انجام خرید، وارد لندینگ پیج شما خواهند شد؛ بنابراین باید آن را طوری طراحی کنید که نسبت به بازدید از سایت و یا خرید ترغیب شوند.

  • کمپین‌ های تبلیغاتی

طراحی سایت تک صفحه ای برای راه اندازی کمپین‌های تبلیغاتی نیز گزینه برای مناسبی است و می‌تواند تمام آنچه که می‌خواهید را به مخاطبان انتقال دهد. از آنجایی که صفحات مربوط به معرفی کمپین‌های تبلیغاتی در یک بازه زمانی مشخص مورد استفاده قرار می‌گیرند، طراحی یک صفحه مجزا همچون سایت یک صفحه ای برای آنها بسیار ساده‌تر، کم هزینه‌تر و البته پربازده‌تر خواهد بود.

بنابراین طراحی مینی سایت برای ساخت رزومه کاری، معرفی کسب و کارهای کوچک و تبلیغات گزینه بسیار مناسبی محسوب می‌شود که کارایی و بازدهی آن مانند سایت‌های چند صفحه ای است.

تفاوت طراحی سایت تک صفحه ای با لندینگ پیج (صفحات فرود)

برخلاف لندینگ پیج، یک وب سایت می‌تواند چندین صفحه اطلاعات با اهداف و مقصدهای متفاوت داشته‌باشد. هر صفحه در یک وب سایت به اندازه یک لندینگ پیج بر روی تبدیل متمرکز نیست. انواع مختلف وب سایت‌ها اهداف متفاوتی دارند و یک وب سایت راه‌های بیشتری برای جذب مخاطب می‌دهد. یک وب سایت همچنین می‌تواند توسط چندین لیندینگ پیج برای کمپین‌های بازاریابی پشتیبانی شود.

اگر می‌خواهید اطلاعات مخاطب را در مورد موقعیت جغرافی، روش های برقراری ارتباط و … بالا ببرید، بدون شک به یک سایت با صفحه‌های اصلی نیاز دارید. بنابراین اگر می‌خواهید تصویر کلی از کسب و کارتان برای مخاطب ایجاد کنید باید از امکانات سایت استفاده کنید.

در حالی که با استفاده از صفحه فرود یا لندنیگ پیج، شما مخاطبتان را تنها از خدمتی که ارائه می‌دهید، آگاه می‌سازید. بنابراین در این حالت کاربر دیگر نمی‌خواهید اطلاعاتی در مورد شما و نحوه کارتان داشته‌باشد، تنها چیزی که اهمیت دارد این است که خدمت شما چگونه می‌تواند نیاز را برطرف سازد. بنابراین با در نظر داشتن این تفاوت سایت با صفحه فرود ، سعی کنید در هر یک اطلاعاتی را قراردهید که کاربر واقعا به آن نیاز دارد. شاید آن چیز که به نظر شما الزامی و جالب می‌رسد، به نظر کاربر اصلا جذاب نباشد. پس با شناخت درست از کاربر برای طراحی این دو اقدام کنید.

تفاوت طراحی تک صفحه ای با لندینگ پیج (صفحات فرود)

اصول طراحی سایت تک صفحه ای

طراحی و نحوه چیدمان عناصر سایت تک صفحه ای از اهمیت بالایی برخوردار است و به منظور بازدهی بالا باید با رعایت برخی استانداردها و نکات مهم ساخته شود. از این رو در هنگام طراحی سایت یک صفحه ای حتما نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • طراحی ساده و مینیمال

طراحی ساده یکی از مهم‌ترین اصول طراحی سایت یک صفحه ای است که به شما کمک می‌کند پیام اصلی خود را به صورت مستقیم و بدون هیچگونه ابهامی به بازدیدکنندگان انتقال دهید. زمانی که کاربران از وب سایت شما بازدید می‌کنند باید بتوانند به سرعت و بدون اتلاف وقت، اطلاعات موردنیاز خود را پیدا کنند. وب سایت تک صفحه ای باید در کمال سادگی و به دور از هرگونه پچیدگی طراحی شود. بنابراین از بکاربردن عناصر و اطلاعات غیرضروری در سایت پرهیز کرده و تنها توجه خود را به انتقال سریع پیام و اطلاعات به کاربران معطوف کنید.

  • استفاده از رنگ و فونت مناسب

رنگ و فونت وب سایت تک صفحه‌ ای نیز نقش حائز اهمیتی را در میزان بازدهی و موفقیت آن ایفا می‌کنند و باید با دقت بالایی انتخاب شوند. رنگ‌هایی که برای طراحی مینی سایت انتخاب می‌کنید باید با یکدیگر در تضاد باشند تا بتوانند توجه کاربران را جلب نمایند. انتخاب یک تصویر مناسب برای بک گراند سایت نیز بسیار مهم است و در واقع اولین چیزی است که در زمان ورود به وب سایت توجه کاربر را به خود جلب می‌کند. انتخاب فونت خوانا نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و ارتباط مستقیمی با میزان تاثیرگذاری محتوای شما بر مخاطب دارد.

پیشنهاد می‌شود مطلب تاثیر لوگو اختصاصی و رنگ سازمانی در طراحی سایت را بخوانید.

  • ساختار سایت

ساختار وب سایت و نحوه چیدمان عناصر آن نیز یکی دیگر از نکات مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید. با تقسیم بندی محتواهای یک سایت بر اساس میزان اهمیت آنها به کاربران کمک می‌کنید تا به راحتی به اطلاعات موردنیاز خود دسترسی پیدا کنند. بهترین روش ساختار بندی وب سایت تک صفحه ای این است که موضوع و پیام اصلی خود را به صورت بولد و بزرگ در بالاترین قسمت سایت درج کنید تا مخاطبان در نگاه اول بتوانند تشخیص دهند که این وب سایت با چه هدفی طراحی شده است.

  •  داشتن call to action

کال تو اکشن یکی دیگر از فاکتورهای بسیار مهم است که در طراحی سایت تک صفحه‌ای باید اجرا کنید. کال تو اکشن به معنی دعوت به عمل آوردن از کاربران است. یعنی از آنها بخواهید که روی لینکی کلیک کنند، با شماره‌های وب سایت تماس بگیرند، ایمیل بزنند و… . طراحی و اجرای همین جمله کوتاه می‌توان یک کاربر را به مشتری تبدیل کند.

  •  داشتن ux

Ux همان تجربه کاربران در استفاده از وب سایت است. در حقیقت از این طریق کاربران با امکانات وب سایت تعامل برقرار می‌کنند. درست مانند چراغ اتاقی که از طریق کلید روشن و خاموش می‌شود. شما به عنوان طراح سایت این کلید را طراحی و ایجاد می‌کنید تا افراد دیگر از آن استفاده کنند.

  • استفاده از عناصر بصری

هر وب سایت چه تک صفحه‌ای و چه چند صفحه‌ای علاوه بر محتوای متنی غنی به عناصر بصری همچون تصاویر مرتبط، ویدیو و یا اسلایدشو نیز احتیاج دارد. بنابراین برای آنکه بتوانید مخاطبان را با خود همراه سازید باید در میان محتوای متنی خود از تصاویر جذاب و مرتبط نیز استفاده کنید. اگر عناوین و محتواهای سایت شما جذاب و تاثیرگذار باشند اما از عناصر بصری خاص برای تفکیک آنها استفاده نکنید، توجه طیف گسترده‌ای از مخاطبان را از دست خواهید داد. بنابراین از تاثیر عناصر بصری بر میزان بازدهی سایت خود غافل نشوید.

  •  رعایت نکات سئو

در طراحی سایت تک صفحه‌ای حتما باید نکات و اصول سئو را به خوبی رعایت کنید. رعایت این اصول باعث می‌شود تا موتورهای جستجوگر گوگل این سایت را به خوبی شناسایی کنند و در نتایج جستجو به کاربران نمایش دهند. بنابراین در چنین مواردی هرگز کوتاهی نکنید.

  • طراحی دکمه CTA

طراحی دکمه Call To Action یا CTA نیز بخش مهمی از سایت تک صفحه ای است که کاربران را ترغیب به انجام اقدامی همچون خرید، دانلود، ثبت نام و غیره می‌کند. دکمه CTA در واقع باید به صورت مستقیم و واضح به کاربران بگوید که چه کاری باید انجام دهند و یا انتظار صاحب وب سایت از آنان چیست. قرار دادن این دکمه در سایت تک صفحه ای موجب افزایش نرخ تبدیل و میزان مشارکت کاربران با شما خواهد شد.

اصول طراحی سایت تک صفحه ای

برای داشتن سایت اصولی نیاز دارید مطلب چگونگی نوشتن تیتر جذاب را بیاموزید را بخوانید.

سئو طراحی سایت تک صفحه ای

پیاده سازی سئو در سایت یک صفحه ای در مقایسه با سایت‌ چند صفحه‌ای کمی چالش برانگیز و البته زمان بر است. از آنجایی که این گونه وب سایت‌ها تنها دارای یک صفحه هستند و حجم محتوا در آنها نیز پایین است، باید سرعت بارگذاری بالایی داشته باشند؛ بنابراین بهینه سازی محتوا و سرعت بالای سایت تک صفحه ای مهم‌ترین فاکتور سئو در آن است که باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشید. از طرفی دیگر نیز به دلیل کم حجم بودن محتوای سایت تکه صفحه ای برای انتخاب کلمات کلیدی دارای محدودیت هستید و نمی‌توانید از طریق استفاده از کلمات کلیدی به سرعت در گوگل رتبه کسب کنید.

اما برای سئو محتوای سایت تک صفحه ای خود باید چندین کلمه کلیدی با حجم بالای جستجو را پیدا کرده و به هر کلمه نیز یک بخش و یک شناسه اختصاص دهید. به عنوان مثال برای کلمه کلیدی «سئو سایت» باید شناسه آن را به صورت «سئو-سایت» ایجاد کنید تا بتواند ایفاگر نقش پیوند یکتا سایت شما باشد. به روزرسانی مداوم محتواهای سایت نیز یکی دیگر از نکات مهم سئو سایت های تک صفحه ای است که به گوگل کمک می‌کند تا محتواهای آن را آنالیز و رتبه بندی کند.

پیشنهاد می‌شود تکنیک های سئو محتوا در وردپرس را بخوانید.

کاربردهای سایت تک صفحه ایی

کاربرد سایت‌های تک صفحه ای بسیار متفاوت می‌باشد . اما از این سایت‌ها به عنوان صفحات فرود معرفی یک تک محصول یا چند محصول محدود استفاده میشود . اکثر مواقع از سایت‌های یک صفحه‌ای برای ایجاد سایت رزومه و معرفی یک شخص و سایت شخصی استفاده می‌شود. کاربردهای سایت تک صفحه‌ای:

  1. صفحات فرود
  2. فروش و معرفی یک یا چند محصول محدود
  3. معرفی یک خدمت خاص
  4. یک صفحه تک وب که در آن یک سرویس خاص مثلا ( اپلود عکس ) ارائه میشود .
  5. یک صفحه که رزومه و نمونه کار های یک شخص را نمایش میدهد .
  6. یک صفحه نظر سنجی
  7. یک صفحه که میتواند اطلاعات کاربران را جمع اوری کند .
  8. یک صفحه جهت آموزش یک مسئله خاص و ….

هر فرد و یا هر سازمان و شخص با توجه به نیاز و استراتژی‌ها می‌تواند یک وب سایت یک صفحه‌ای داشته‌باشد.

مزایا و معایب سایت تک صفحه ای

مهم ترین مزایای سایت تک صفحه ای:

  • سرعت بارگذاری بالا به دلیل کم حجم بودن محتواها
  • رابط کاربری ساده و آسان
  • قابلیت نرخ تبدیل بالا
  • قدرت تاثیرگذاری بالا بر مخاطب
  • سادگی ویرایش و اعمال تغییر در سایت
  • بهبود تجربه کاربری و افزایش میزان رضایت بازدیدکنندگان
  • هزینه طراحی پایین
  • نگهداری راحت به دلیل تک صفحه ای بودن سایت

مهم ترین معایب سایت تک صفحه ای:

  • عدم امکان پیاده سازی حرفه‌ای اصول سئو در سایت
  • کسب رتبه پایین در گوگل
  • کلی بودن محتواها و عدم امکان شرح جزئیات
  • نامناسب برای برندسازی

طراحی سایت تک صفحه ای برای گسترش کسب و کار و بدست اوردن رتبه خوب در گوگل گزینه مناسبی برای شما نخواهد بود. این نوع طراحی سایت برای کسب و کار های کوچک و تبلیغات موقتی که کسب رتبه در گوگل و سئو در آنها اهمیتی ندارد مناسب است.

مزایا و معایب سایت تک صفحه ای

هزینه سایت تک صفحه ای

هزینه طراحی سایت تک صفحه ای به موارد مختلفی بستگی دارد ( قالب آماده به همراه هاست و دامین ) و ( قالب اختصاصی ) نیز می‌تواند متفاوت باشد. 
دلیل موثر بر قیمت طراحی سایت تک صفحه‌ای :
  1. استفاده از قالب های آماده یا اختصاصی
  2. امکانات درخواستی
  3. هاست و دامنه
  4. تاثیر طرح و گرافیک سایت بر قیمت
  5. پنل مدیریتی
  6. نوع طراحی

برای دیدن قیمت سایت تک صفحه ای (رزمه و شخصی) اینجا را کلیک کنید.

نتیجه گیری

طراحی سایت تک صفحه‌ای تنها از یک صفحه تشکیل‌شده و لینک‌های داخلی و صفحات متعددی ندارد و برای ساخت رزومه کاری، معرفی کسب و کارهای تازه، تبلیغات، و یا اطلاع رسانی از برگزاری یک رویداد خاص استفاده می‌شود. همچنین با زمان و هزینه‌ی کم می‌توانید سایت خودرا رشد دهید و سایت شما مورد توجه کاربر قراربگیرد.

با دانستن این نکات میتوانید یک طراحی سایت تک صفحه‌ای اصولی و حرفه‌ای طراحی کنید. این نوع سایت‌هارا باید به گونه‌ای طراحی کنید تا کاربر بتواند به راحتی به اطلاعات موردنیاز خود دسترسی پیدا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *